Nieważne, jaki jest jej rozmiar, jak bardzo jest trendy i czy często w niej gotujesz - kuchnia zajmuje (bardzo) szczególne miejsce w każdym z naszych serc. Nawet jeśli nie gotujemy czegoś pysznego, uwielbiamy spędzać w niej czas. Któż z nas nie stoi często przy otwartej spiżarni, gapiąc się bez celu lub opierając się o drzwi lodówki, zastanawiając się, jaki będzie następny ruch żywieniowy? Cóż możemy powiedzieć - to nasze szczęśliwe miejsce.
I ta obsesja obejmuje zarówno jedzenie, które przygotowujemy, jak i przybory, których potrzebujemy, aby je stworzyć. Doszło już do tego, że nasze szuflady i szafki są przepełnione najnowszymi narzędziami i gadżetami. Nadszedł więc najwyższy czas, aby zredukować je do najistotniejszych rzeczy. Na dobry początek poprosiliśmy Amandę Haas, aby podzieliła się swoimi kuchennymi niezbędnikami, których każdy smakosz potrzebuje, aby tworzyć pięciogwiazdkowe posiłki w domu.
Przygotuj się do wyrzucenia tych rzeczy, których naprawdę nie potrzebujesz i upewnij się, że masz wszystko, czego potrzebujesz, aby przygotować posiłki na najwyższym poziomie.
"Nie potrzebujesz ich wiele, ale wysokiej jakości noże zmienią Twoje życie. Ja trzymam się 8-calowego noża szefa kuchni, Santoku do warzyw, 4-calowego noża do krojenia i ząbkowanego noża do chleba. Obecnie mam obsesję na punkcie mojego noża Shun do warzyw i uwielbiam mój zestaw Zwilling z białego dębu, ponieważ są funkcjonalne i świetnie wyglądają w mojej kuchni. Jeśli zamierzasz kupić dobre noże, upewnij się, że kupisz stal do ostrzenia i nauczysz się jej używać, aby utrzymać je w dobrym stanie."
"Uwielbiam klonowe deski do krojenia Williams-Sonoma. Jeśli wolisz coś ciężkiego, co można opuścić, nasze cienkie deski Epicurean są świetne do łatwego poruszania się po kuchni. Oba rodzaje są łatwe w użyciu dla Twoich noży, dzięki czemu dłużej pozostają ostre."
"Używam naszych szczypiec ze stali nierdzewnej Open Kitchen do wszystkiego. Moim zdaniem są one idealne."
"Niezbędne do vinaigrettes, ubijania śmietany, podejmowania sosów, itp."
"Mam obsesję na punkcie Williams-Sonoma ryby szpatułki. Nie tylko jest wystarczająco cienka, aby przerzucać delikatne potrawy, takie jak ryby, ale jest wystarczająco mocna, aby przerzucać naleśniki i całkiem sporo innych rzeczy. To jedyna szpatułka, jakiej kiedykolwiek będę potrzebować".
"Mam mój Le Creuset holenderski piekarnik od 20 lat, a to funkcje mojego powolnego gotowania, mój braiser, mój duży rondel partii makaronu, a nawet mój garnek do gotowania makaronu lub ziemniaków. Kup swój ulubiony kolor. Używaj go zawsze i wszędzie."
"Mogą być używane do codziennego gotowania. Uwielbiam linię Williams-Sonoma Scanpan, ponieważ nie zawierają chemikaliów i są świetne. Jedzenie ładnie się w nich przyrumienia, a jednocześnie są łatwe w czyszczeniu."
"Zaprojektowaliśmy zestaw łyżek miarowych i kubków, które zagnieżdżają się razem, więc oszczędzasz miejsce w szufladzie i masz wszystko, czego potrzebujesz w jednym miejscu".
"Sprzedajemy najlepsze miski do mieszania, serwowania sałatek itp., ponieważ są one wystarczająco głębokie, aby pomieścić tonę".
"Wszyscy wiedzą, że jestem #brevilleobsessed, a jego procesor żywności jest genialny! Użyj go raz, a już nigdy nie wrócisz".
"Vitamix nadal króluje dzięki swoim potężnym blenderom. Używam mojego do robienia wszystkiego, w tym smoothie, zup, chimichurri, pesto i mleka migdałowego."